MANİSA / SOMA - ÇELEBİ MEHMET ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Şbt

Liselerde Bilim Uygulamaları Programı'nın Atık Yönetimi teması kapsamında Soma Atık Su Arıtma Tesisi'ne gezi düzenledik. Tesis yetkilileri tarafından öğrencilerimize bilgilendirmeler yapıldı. Tesis yetkililerine ilgi ve destekleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ock

02/05/2007 tarih ve 26510 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmakta olup, enerji verimliliği kültürünün toplumda yaygınlaşması ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ikinci haftası, "Enerji Verimliliği Haftası" olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin, kullanımı ile Doğal Kaynaklar hızla tükenmekte, Çevre kirliliği, İklim Değişikliği ve Enerji için yüksek maliyetler oluşabilmektedir.

Enerji verimliliği ile yaşam standartlarımızı düşürmeden kullandığımız enerji miktarını azaltarak, enerji tüketiminde yapacağımız küçük önlemlerle büyük tasarruflar sağlayarak gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz.

Aklınla verimli yaşa..>>

Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı için tıklayınız...>>

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Yarışma Şartnamesine erişmek için tıklayınız.

Yarışma Takvimine erişmek için tıklayınız.

Doldurulması gereken formlar için tıklayınız.

Proje ve yarışmalar ile ilgili destek almak için okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri ile iletişim kurabilirsiniz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere görev yapan tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyor, ebediyete irtihal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlıklı bir ömür diliyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz.

Kas

24 Kasım kapsamında şehit öğretmenler için Soma İmam Hatip Ortaokulu ile beraber Mimar Sinan Camisinde Mevlid programı düzenledik.

Kas

Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi İl Çalıştayları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen ilçe çalıştayına Çelebi AİHL olarak ev sahipliği yaptık.

Ekm

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet UĞURELLİ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa DİKİCİ ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Nurullah CEYLAN okulumuzu ziyaret etmişlerdir.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle düzenlenen “Cumhuriyet ve Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK” konulu bilgi yarışmasında okulumuz ilçede 6. olmuştur.

Öğrencilerimize, danışman öğretmenimize ve katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Soma Çelebi Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin çalışan ve öğrenci kadrosundan oluşan web geliştirme ekibi, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde global ölçekteki sorumlulukları çerçevesinde çevre ve iklim değişikliği konusunda web geliştirme kabiliyetlerini de arttırarak farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Bu amaç doğrultusunda, WordPress altyapısını kullanarak, ilgilenen bireylerin bu konudaki perspektif ve düşüncelerini paylaşabileceği bir platform oluşturmaktadır.

Projemizin CodeWeek etkinlik haritası linki: https://codeweek.eu/view/548718/cevre-ve-iklim-icin-gelistiriyorum

Eyl

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST' teydik.

Eyl

2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı, Okul Müdürümüz Hasan Hüseyin RÜZGAR'ın açılış konuşması ve akabinde törende hazır bulunan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizin İstiklal Marşımızı okuması ile başladı. Öğrencilerimiz törenin ardından ilk ders zilinin çalması ile sınıflardaki yerlerini aldı.

Yeni eğitim öğretim yılının tüm paydaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyor, sağlık, huzur ve başarı dolu bir yıl diliyoruz.

Mrt

Bilişim Teknolojileri Rehberlik Öğretmeni ilçe sorumlusu tarafından öğretmenlerimize güvenli internet semineri verildi.

Mrt

Okulumuz Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından milli ve manevi değerlerin gelişimi için şairlerimizin hayatlarından kesitler sunup seçme eserler okundu.

Mrt

Öğrencilerimiz ve  Meslek Dersleri öğretmenlerimiz tarafından, 11 ayın sultanı Ramazan ayı sebebiyle okulumuzun çeşitli yerleri süslendi ve Müslümanlar için Ramazan ayının önemi anlatıldı.